19 september 2021
15:00

IK Oden

Referat: Norbergs AIF - IK Oden

Bortamatch mot Norberg som låg sist i tabellen men de slog ju Hökåsen med 3-0 så inte läge för underskattning.
Det blev en ganska ensidig historia med nästan spel mot ett mål. Förutom två hörnor i matchinledningen så skapade inte Norberg någonting framåt. Vi ska ge dem cred då de kämpade på utan att bli griniga och deras målvakt var fantastisk, gjorde minst 5 omöjliga räddningar!
Annars hade siffrorna kunde varit betydligt större.
Vi spelade en underhållande fotboll och skapade massor av chanser, dessutom blev det 8 mål framåt vilket innebar att vi tog in 4 mål på Bosniska. Samtidigt vann Tillberga toppmötet mot Ekberga och håller undan som tabelletta med två poäng. Nästa veckas match mot dem blir väldigt avgörande för serien.
Till matchens lirare utnämner jag Erik som låg bakom väldigt mycket framåt och visade bra inställning, manade på spelarna att inte gå ner i tempo även om det rann iväg eftersom målskillnaden kan bli avgörande i slutändan.

Händelser i 1:a halvlek;
4' Erik spelar fram Björn som kommer fri med målvakten men skjuter utanför
7' Hörna från vänster av Erik skarvnickas av Björn ribba ut! Norberg får bort returen.
7' Erik får bollen, vänder bort försvararen och skjuter ett vänsterskott som målvakten räddar
8' Kontring av Oden, Björn slår ett inlägg som Erik tar emot men tyvärr går skottet utanför
12' 0-1 Oden genom Eddie (assist Erik). Eddie frispelas av Erik och sätter returen på sitt eget avslut i mål.
14' Gult kort på nr 14 i Norberg för felaktigt avstånd vid frispark
16' Pasi lyfter fram bollen till Erik som gör mål men det blir bortdömt för offside vilket måste ha varit hårfint.
17' Nytt friläge för Erik som skjuter utanför
18' 0-2 Oden genom Erik (utan assist). Erik tar bollen av en motståndare utanför deras straffområde och sätter ett distinkt skott i mål!
21' Kontring av Oden efter Norberg-hörna, bollen lyfts fram till Pasi som kommer fri med målvakten som hoppar mot bollen och Pasi och träffar bollen, annars hade det varit rött kort där
22' Straffspark för Oden när en motståndare tar bollen med handen i eget straffområde
23' 0-3 Oden genom Erik på straffspark!
25' Genombrott av Hadi som kommer långt in i straffområdet men har lite dålig vinkel och skjuter i burgaveln
29' Eddie spelar fram Chris som skjuter med vänstern och på nytt en bra räddning av målvakten
31' Bra jobb av Erik som vinner bollen spelar fram Eddie som skjuter utanför
32' Björn kommer snabbt på högerkanten, spelar snett inåt bakåt till Stefan som skjuter över i mycket bra läge
35' Chris chippar fram bollen till Eddie som helt fri drar till på halvvolley men målvakten gör en helt omöjlig räddning och tippar bollen till hörna!
36' Hörna Oden och bollen studsar fram till Albin som skjuter från 2 meter men målvakten gör en ny "handbollsräddning", rena väggen!
41' Hadi spelar fram Stefan som kommer fri men tar någon touch för mycket så mittbacken slänger fram långa benet och bryter till hörna
41' Hörnan rensas bort av Norberg till Jonas som drar till ett hårt skott tätt över ribban
44' Stefan vinner en inspark som är för lös, spelar fram Chris som skjuter och på nytt räddar målvakten till hörna
45' Nytt friläge, nu för Björn och ny räddning av den fantastiske målvakten
45+1' 0-4 Oden genom Björn (assist Erik). Erik klackar snyggt fram bollen till Björn som springer ifrån backlinjen och bombar in ett hårt skott i vänstra hörnet, ett avslut med klass!

Händelser 2:a halvlek
Det hände som mycket att jag nästan fick skrivkramp... Jocke anslöt till andra halvlek och hoppade in på offensivt mittfält med en otrolig energi!
49' 0-5 Oden genom Hadi (assist Erik). Erik slår ett perfekt inlägg från höger och starke Hadi hoppar majestätiskt upp och nickar in bollen förbi en chanslös målvakt!
51' 0-6 Oden genom Jocke (assist Erik). Erik gör sin 4:e assist och 6:e poäng (!) i matchen när han lyfter fram bollen till Jocke som kraftfullt springer förbi backarna och lyfter bollen över målvakten in i kassen!
54' Smart nickpassning av Jonas fram till Erik som skjuter och målvakten räddar
57' Frisparksinlägg av Erik nickas av Jocke och räddas av målvakten
61' Erik sätter ett friläge till Jocke som skjuter ett bra skott men målvakten parerar till hörna
64' Kontring av Oden där Eddie sular fram bollen till Keyse som skjuter över från straffpunkten
65' En upprullning på hockeymaner där bollen passas från höger till vänster mellan fyra spelare och avslutas med ett skott av Erik som målvakten räddar
66' Gult kort på Hadi för hårt spel, såg dock ut som om han tog bollen före, lite hårt dömt
70' Friläge för Pasi och målvakten räddar för jag vet inte vilken gång i ordningen till hörna
71' 0-7 Oden genom Pasi (assist Anton). Kul mål, dels för att Anton som gjorde comeback efter skada sedan matchen mot HSK gjorde en fin löpning från högerbacksposition och spelar en markpassning till Pasi som äntligen fick utdelning när han placerade in bollen lågt med vänsterfoten, kyligt eftersom de flesta nog skulle ha skjutit hårt där
73' Ribbskott av Eddie och returen studsar ut till Anton som bara har att nicka in den i tomt mål men får för bra träff så bollen går över!
77' Jocke bryter ett uppspel och stormar förbi Norbergs mittfält och dundrar sedan ett stenhårt skott som målvakten räddar till hörna
79' Riktigt bra frispark av Keyse över muren och stolpe ut!
80' 0-8 Oden genom Hadi (assist Eddie). På nytt gör Anton en bra offensiv raid på kanten, hittar Eddie som sedan passar till Hadi som skickar in bollen i kassen!
83' Oscar gör ett genombrott och har bra läge men skjuter utanför förbi en målvakt som är på väg ut
89' Eddie sätter ett frilöäge till Oscar som på nytt missar målet med skottet
90' Hadi kan göra hattrick när han nickar hörnan mot tomt mål men en försvarare slänger sig och nickar bort bollen på mållinjen!